Nieuws

Fc Oud Veldhoven versterkt zich met 2 nieuwe spelers voor komend seizoen

Na de promotie naar de hoofdklasse KNVB heeft Fc Oud Veldhoven afscheid genomen van Fred Pauly. Fred zal komend seizoen wel actief blijven bij de club, hij zal de functie van assistent trainer op zich gaan nemen. Komend seizoen zullen 2 nieuwe krachten te bewonderen zijn in de Veldhovense ploeg. Renzo Dielesen, een 18 jarig talent uit Veldhoven en spelend bij de A-selectie van Rood Wit Veldhoven, aanvaller en tevens uitkomend voor de zaalvoetbalselectie Oranje onder 19 jaar.Robert Verhoeven is de laatste aanwinst van Fc Oud Veldhoven. Deze 24 jarige verdediger speelde eerder in de zaal voor Cafe de Sportvriend en kwam op het veld eerder uit voor de vaandelteams van Veloc en Marvilde. Sinds 2 jaar speelt hij in het 1e van Rood Wit Veldhoven.........

Fc Oud Veldhoven wint 1e wedstrijd om Zuid Nederlands bekerkampioenschap

In de Heiberg te Veldhoven heeft Fc Oud Veldhoven maandagavond de 1e wedstrijd in de strijd om het Zuid Nederlands bekerkampioenschap met 4-0 gewonnen van ELZV uit Etten Leur. Vanaf de aftrap bleek Fc Oud Veldhoven de gehele wedstrijd de meest dominante ploeg. ELZV zakte terug voor eigen doel en loerde op de counter. De Veldhovenaren kwamen al snel op voorsprong door een afstandschot van Fred Pauly waarna zij de gehele wedstrijd niet echt meer in gevaar zijn geweest, op enkele afstandschoten na die goed gekeerd werden door Roy Spooren. Vlak voor rust werd het 2-0 door een doelpunt van Michel Jansen waarna Remco de Lepper de comfortabele 3-0 binnenschoot. Hierna volgde nog diverse kansen voor Oud Veldhoven na enkele fraaie aanvallen, maar hieruit werd niet gescoord. Vlak voor tijd werd het nog wel 4-0 door een doelpunt van Michel Jansen. In de te nemen penalty serie ( bij gelijke stand na 2 wedstrijden geven de penaltyseries de doorslag) won Oud Veldhoven met 3-1, Roy Spooren stopte 4 van de 5 penaltys, Hijzelf en Fred Pauly misten hun te nemen strafschop. Komende maandag valt de beslissing wie de beste bekerploeg van Brabant en Zeeland is als Fc Oud Veldhoven het opneemt tegen ZV'88 in sporthal Dioscuren te Schijndel, aanvang 20.00

Fc Oud Veldhoven promoveert naar de hoofdklasse

Voor het tweede jaar op rij heeft Fc Oud Veldhoven het kampioenschap in de klasse waarin zij uitkwam weten te veroveren. Gebeurde dit vorig jaar in de tweede klasse C nog 3 wedstrijden voor het einde van de futsalcompetitie, dit jaar werd op de laatste speeldag promotie zeker gesteld. Door dit kampioenschap speelt Fc Oud Veldhoven volgend jaar in de sterk bezette hoofdklasse met uitstapjes naar onder andere Goes, Dordrecht en Etten Leur. Na de eerdere bekerwinst is dit het tweede succes van de Veldhovense formatie dit seizoen. In de bekerfinale werd eerder het sterke Pappa - Diop, bestaande uit spelers van Una 1, verslagen. In de 1e klasse C nam Fc Oud Veldhoven het dit jaar op tegen teams zoals: Kw Ritmo 2, TZV van den Heuvel, Brabantia en R&R Cibatax 2. Tot op 2 wedstrijden voor het einde van de competitie werd de koppositie nog gedeeld met Kw Ritmo 2,maar door puntverlies van laatstgenoemde kon bij een overwinning op het team van De Gouden Appel 1 de titel behaald worden. In een goed gevulde Heiberg in Veldhoven werd het team uit Zeelst met 9-2 verslagen door doelpunten van Remco de Lepper, Michel Jansen, Joep van Laatum en Dennis Buiting. Na dit succes zit het seizoen voor de Veldhovenaren er nog niet op. Men is namelijk ook nog in de strijd om het bekertoernooi van Zuid Nederland verwikkeld. Hierin strijdt Fc Oud Veldhoven tegen ZV'88 uit St Michielsgestel en ELZV uit Etten Leur wie het beste bekerteam van de provincies Zeeland en Brabant is. De winnaar van deze strijd mag volgend seizoen deelnemen aan het landelijke bekertoernooi, bestaande uit de ere en eerste divisie clubs, waar ook Kw Ritmo 1 uit Veldhoven deel van uit maakt.

Fc Oud Veldhoven-Pappa Diop 5-2

In de drie Eyken in Bergeijk heeft Fc Oud Veldhoven vrijdagavond in een spannende wedstrijd de districtsbeker in de wacht gesleept. Zonder de geschorste Wim van Uum, de geblesseerde Erwin Buiting en de afwezige Dennis Buiting,trad Fc Oud Veldhoven aan met maar 1 wissel. Na 10 minuten werd Richard Prinsen, de keeper van Pappa Diop, na grof uitkomen 2 minuten van het veld gestuurd. Oud Veldhoven wist de man meer situatie goed te benutten door via Remco de Lepper de 1-0 aan te tekenen. Hierna werd Oud Veldhoven terug gedrongen op de eigen helft en werd Pappa Diop via enkele schoten gevaarlijker. Nadat Pappa Diop de terechte 1-1 gescoord had kreeg Joep van Laatum een tijdstraf van 2 minuten waarna Pappa Diop via Joost van Zoggel een 2-1 voorsprong nam. Na de rust kwam Oud Veldhoven beter in haar spel en wist via de opkomende Donny Spruit wederom Remco de Lepper te bereiken die de 2-2 binnentikte. Hierna liet Oud Veldhoven zich terug zakken en gokte op de counter. Een uitworp van keeper Roy Spooren werd door Michel Jansen breed gelegd op Joep van Laatum die fraai de 3-2 binnenschoot. Pappa - Diop bleef vervolgens aandringen om de gelijkmaker te scoren, echter goed verdedigen verhinderde dit. Bij een uitbraak van Donny Spruit werd de bal langs de zijlijn meegenomen en van grote afstand hard achter Richard prinsen geschoten. Bij wederom een snelle counter werd Remco de Lepper alleen voor de keeper gezet waarna hij cool binnenschoot, einduitslag 5-2. Fc Oud Veldhoven moet nu met de winnaars van de ditrictbekers regio A en B gaan uitmaken wie het sterkste bekerteam van zuid Nederland is.